Uncategorized

Tranen om GELD

Tranen om geld

Tranen om Geld: wat een titel! Maar hij past deze week enorm goed bij mijn persoonlijke proces. Het zijn de énige woorden, die recht doen aan dit intense proces! Ik neem je graag even mee terug in de tijd.

Sinds bijna 3 jaar heb ik mijn eigen bedrijf en zorg ik voor mijn eigen inkomen. Een hele gedurfde stap, die telkens weer vraagt om te gaan staan voor wie ik ben en wat ik kan. Klinkt misschien makkelijk. En misschien lijkt het ook wel makkelijk, zoals ik het doe, maar niets is minder waar. Het realiseren van inkomen betekent namelijk dat ik mijzelf waardevol mag vinden in keiharde euro’s. Dat ik op mijn hoofd een bedrag mag schrijven! Elke maand weer. En laat ik dat nou zo enorm moeilijk vinden. Het is dé uitdaging in mijn leven: gaan staan voor wat ik waard ben?

Voel jij jezelf waard-evol? En durf je dat in keiharde euro’s neer te zetten?

Ik neem je even mee terug in mijn persoonlijke proces:
Nu bijna 2 jaar geleden mocht ik mijn eerste particuliere offerte uitbrengen. Een offerte waar ik enorm mee gestoeid heb. Het was tenslotte de allereerste keer dat ik écht voor mijzelf mocht gaan staan. Ik nam de tijd om te voelen wat ik waard was. Ik nam de tijd om te overdenken wat mijn concurrenten vragen. Ik nam de tijd om te bedenken welke dienstverlening ik zou willen aanbieden. En uiteindelijk kwam ik met een voorstel…en dat liep echt rampzalig af! Het werd volmondig afgewezen met alle gevolgen van dien. Het deed pijn. Heel veel pijn. Heeft mijn waarde voor mijzelf een enorme deuk gegeven en mijn zelfvertrouwen minimaal gemaakt. OMG wat heeft dit proces mij aangegrepen. Mijn hart breekbaar gemaakt en mijn hoofd waakzaam gemaakt. Zelfs nu ik dit zo schrijf, schieten er allerlei gedachten door me heen: “moet ik dit wel schrijven”, “moet ik dit wel delen”, “wat als…”.

Time 4 change!

Dat moment is NU! En dus schrijf ik mijn woorden en deel ze met jou. Zeker heel spannend, maar ik mag deze verandering doorzetten. Dat is mijn proces dat NU om beweging vraagt. En dus type ik dapper, en enigszins gespannen, verder!

Sinds die ene offerte, 2 jaar geleden, stoei ik met mijn waarde en met het gaan staan voor waar ik in geloof. Het is alsof ik door die ene offerte van die torenhoge berg ben afgegooid en ik in eerste instantie gewond ben achtergebleven. Ik kan je zeggen “dan sta je niet zomaar meer op”. Er is eerst tijd nodig voor verwerking. Verwerken van de gebeurtenis, die heeft plaatsgevonden. En die verwerking heeft tijd nodig, omdat alleen de tijd letterlijk wonden heelt en maakt dat je alle stappen van het verwerkingsproces mag doorlopen. Niet meteen weer naar zingeving streven, maar eerst door de shock/ de ontkenning/ de boosheid én de acceptatie gaan. Dwars door de pijn heen, zo zei een vriendin eens tegen mij. En ja, ze heeft volledig gelijk. En zo ben ik stapje voor stapje toch die berg weer opgeklommen. Ben ik toch weer gaan staan voor wie ik ben en wat ik te bieden heb. Mijn ontwikkeling hierin is voelbaar en deel ik zichtbaar via mijn pagina’s en besloten groepen. En dankzij dit proces en mijn zichtbaarheid mocht ik afgelopen week mijn 2e particuliere aanvraag ontvangen voor een individueel Walkabout-traject. Oh wat ben ik dankbaar dat ze zo gelooft in mij, dat ze vertrouwt op wat ik te bieden heb en dat ze de verbinding met mij wilt aangaan. Ja, wow….ik voel me vereerd. Enorm vereerd!

Maar dan…dan komt het moment waarop ik een offerte moet gaan opstellen. En bam….zomaar uit het niets voel ik weer die pijn van toen, heb ik de tranen in mijn ogen (TRANEN OM GELD), een steek ik mijn hart en een steen in mijn maag. “Wat als ook dit rampzalig afloopt?” “Wat als ik weer van die berg wordt geknikkerd?” Pff….wat een angst. Ik voelde hem bij elk woord dat ik in de begeleidende mail typte en bij alle bedragen die voorbij kwamen op papier. De pijn, de onzekerheid, de angst, het ongeloof….Onmiskenbaar aanwezig. En toch voelde ik dat ik door moest zetten en dus deed ik dat. Tijdens het schrijven, lukte het mij om steeds meer naar mijn gevoel te gaan, om te luisteren naar de fluisteringen van mijn hart en om mijn duiveltje even het zwijgen op te leggen. En zo stelde ik afgelopen dinsdag mijn 2e offerte op. Een offerte, die precies weergeeft wie ik ben, wat ik kan en hoe ik wil werken en dat….met de enige juiste cijfers in keiharde euro’s. En zo zette ik mijn nieuwe GELD-energie in de wereld. 2 dagen was het spannend en durfde ik mijn mail niet te checken, maar toen zag ik gisteren de reactie van mijn klant vol vertrouwen mét een AKKOORD.

Time 4 change! MONEY-SHIFT!

Je kunt je voorstellen hoe ik me voel: ik ben in de wolken, kan het niet geloven, mijn gebroken hart voelt weer heel. En last but not least: mijn GELD-ENERGIE is voor eens en voor altijd veranderd. Time 4 change! Positive change! Ik mag geld omarmen, omdat ik het waard ben! Woehoe….die is mooi (en nog heel onwerkelijk). Ik stuiter nog even verder, zoals je je wel kunt voorstellen.

En nou ben ik natuurlijk heel benieuwd. Hoe is het gesteld met jouw GELD-energie? Wil je dat met me delen?

Heb je nog vragen over deze blog? Of wil je persoonlijk je reactie met mij delen? Of wil je jouw
GELD-ENERGIE nou ook voor eens en voor altijd veranderen? Stuur dan even een mail naar manonboumans@wopicoaching.nl en dan neem ik contact met je op.

In waardevolle Verbinding,

Manon | Wopi

Een gedachte over “Tranen om GELD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *