Over mij

Manon Boumans

Dans met je hart & je voeten zullen volgen!

Wie ben ik? Een spontaan, gek & energiek ding. Ik houd van het leven en de persoonlijke ontwikkeling, die we op ons pad mogen ondergaan. Ik zie ze namelijk als verrijking van ons leven, onze persoonlijkheid & onze verbinding met anderen. En dat kan zo bijzonder zijn. Puur genieten als je dat aan durft te gaan.

Ik houd ervan om de achterliggende reden te ontdekken, de onderste steen boven te halen, de zwarte put licht te geven en de puinhoop zichtbaar te maken. Alles wat in het leven verborgen blijft, maak ik met liefde zichtbaar. Waarom zul je je afvragen? Omdat ik zelf heb mogen ervaren hoe belangrijk het is om je leven bespreekbaar te maken. Je leven te delen in je ups en je downs. Om alles er te laten zijn, zoals het er is. Niet opgepoetst, leuker gemaakt, mooier weergegeven…nee, gewoon de pure rauwe eerlijkheid. Ja, dat doe ik met veel toewijding….vooral voor Moeders.

Ik heb namelijk zelf mogen ervaren dat juist het moederschap en de aanloop erheen mij enorm hebben uitgedaagd in het leven. De thema’s, waarmee ik mijn hele leven al worstelde, werden enorm uitvergroot tijdens de kinderwens, de zwangerschap & het moederschap. Echt alles kwam op scherp te staan. Al mijn onzekerheden werden 10.000x vergroot, al mijn slechte eigenschappen kwamen dagelijks aan het licht, al mijn uitdagingen bleken zichtbaar aanwezig & al mijn onverwerkte emoties borrelden op en verzamelden zich in mijn lijf. Goh wat heeft mij dat uitgedaagd als vrouw en moeder-in-wording. Gedachten als  'Hoe wil ik bevallen en wat wil ik wel/niet?', 'Welke begeleiding wil ik wel/niet?', 'Wat is voor mij en wat is goed voor mijn ongeboren kindje?', 'Durf ik te vertrouwen op mijzelf & mijn lijf?', en zo nog vele vragen meer spookten continu door mijn hoofd. Pff…met tijden zo enorm heftig. Zeker omdat als we het over het moederschap hebben, iedereen het heeft over die rose wolk. Hoe schattig die kleine hummeltjes zijn, hoe mooi die dikke buik wel niet is, hoe bijzonder het is om zwanger te worden. Ja, weet je dat heb ik ook allemaal wel gezien & gelukkig ook ervaren. Maar de continue zorg voor een ander klein wezen met al zijn bijkomende verantwoordelijkheid hebben mij diep geraakt. Gevoelens van puur genieten, gelukkig zijn, maar ook gevoelens van onzekerheid & angst wisselen zich continu af. En dan de vele vragen, die in mijn hoofd spookten als jonge moeder: 'doe ik het wel goed?', 'wat is goed voor mijn dochter?', 'wat is goed voor mij?', 'hoe wil ik haar opvoeden?', 'welke normen en waarden wil ik meegeven?', 'Hoe kan ik haar het beste begeleiden naar de basisschool?', 'Hoe maak ik anderen duidelijk wat mijn dochter nodig heeft?'.

Juist in het ontstaan van mijn moederschap heb ik mogen ervaren dat alles wat aandacht nodig heeft ook echt om aandacht vraagt…en blijft vragen!!! Totdat JIJ als moeder ernaar durft te luisteren. En dan heb je ook nog te maken met het gedrag van jouw kindje dat precies weerspiegelt, zoals jij je voelt. Lekker dan! Een dubbele spiegel, die je helemaal niet wilt zien. Dat maakt dat juist het moederschap zo enorm uitdaagt om vrede met én in jezelf te vinden. Vrede over je uiterlijk, vrede over gebeurtenissen in het verleden, vrede over je kwaliteiten & uitdagingen, vrede met al jouw onzekerheden. Want pas dan kun je als vrouw in balans blijven in het moederschap. Maar dan moet je wel eerst gaan staan in je vrouw-schap. Andersom is gedoemd te mislukken, want het moederschap vraagt 24/7 jouw aandacht. Dus er blijft geen tijd over voor jezelf en als je die al hebt, wil je die graag slapend of turend achter de tv doorbrengen. En niet in volle aandacht naar jezelf kijken. Bah! Nee, joh…doe ff normaal.

Ik ervaar het moederschap dan ook als het meest moeilijke “beroep” van de wereld en toch wordt er maar weinig gesproken over de uitdagingen, die ermee gepaard gaan. Laten we daar samen verandering in brengen. Laten we het leven & vooral het moederschap bespreekbaar maken door te verbinden in wie we echt zijn.

Ik nodig je van harte uit om deze uitdaging aan te gaan. Dat verdien jij als wonderlijke moeder. Samen Delen = Samen Helen! Gewoon fantastisch om even mee te lopen tijdens jouw bijzondere reis, jouw individuele Walkabout.

Ik hoop je graag te mogen ontmoeten op jouw reis.

In Liefdevolle Verbinding,

Manon

A focussed journey enriches your spirit & gives you a sense of oneness!

 

Het Leven is als een regenboog: je hebt zowel zon als regen nodig om haar in al haar kleuren te laten zien.