Uncategorized

Maandthema April is UITSTIJGEN BOVEN PERSOONLIJKE BEPERKINGEN

UITSTIJGEN BOVEN PERSOONLIJKE BEPERKINGEN.

De regenboogprachtlori (Meelia) staat voor:
* Handicaps overwinnen;
* Beperkingen als kansen zien;
* Anders zijn omarmen.

Met als doel BEVRIJDING door:
* In jezelf te gaan geloven;
* Meer zelfvertrouwen te krijgen;
* Creatieve oplossingen te vinden.

Al 12 jaar werk ik in het vakgebied van verzuim en re-integratie. Ik heb vanuit vele verschillende organisatie en functies dit vakgebied mogen uitoefenen. Heel leerzaam, maar ik voel een gemis...

Een gemis aan persoonlijke aandacht in de begeleiding van zieke mensen. Aandacht, die niet te halen valt bij behandelaars, die enkel aandacht hebben voor de klachten. Aandacht, die niet te halen valt uit de Wet verbetering Poortwachter, want die heeft enkel aandacht voor aan het werk gaan. Een groot gemis, die vooral door de zieke zelf ervaren wordt. En juist daarom heb ik mijn WALKABOUTS ontwikkeld. Een begeleidingstraject, waarbij zieke mensen tijdig persoonlijke aandacht krijgen in hun persoonlijke proces. Het voelt voor mij zo goed. Ik sta er helemaal achter, maar....

Ik zie ook de (mogelijke) handicaps, de beperkende overtuigingen van werkgevers en de eventuele weerstand bij de zieken zelf. En dat maakt dat ik het moeilijk vind om er helemaal voor te gaan staan. Om vol overtuiging en vertrouwen te zeggen: DIT IS HET. Zo nu en dan voel ik het, maar vaak...pff...is er gebrek aan zelfvertrouwen. Juist omdat niemand anders dit doet. Ik denk dan vaak: daar zal wel een reden voor zijn. Misschien verkoopt het niet? Het levert onvoldoende resultaat op? Werkgevers willen het niet vanwege de extra uitgaven?

Laat de REGENBOOGPRACHTLORI mij vooral helpen in het BEVRIJDEN van mijzelf van deze negatieve gedachten, zodat ik juist mag vertrouwen op mijn creatieve intuïtie, die zegt dat dit ZÓ NODIG is. En laat mijn pad samensmelten met werkgevers en werknemer, die deze behoefte herkennen. Die juist in tijden van klachten en beperkingen geloven in kansen en mogelijkheden. Oh man, wat zou dat mooi zijn.

Begeleidende edelsteen: TIJGEROOG. Een beschermende steen, die kwade mensen en vervloekingen weert. Tijgeroog helpt doelen te bereiken en innerlijke hulpbronnen te zien en stimuleert heldere intenties.

Bevrijdende groet,

Manon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *